SVEROF / Blekinge
ka_karlskrona
Välkommen till SVEROF Blekinges sida

SVEROF BLEKINGE har funnits sedan den stora sammanslagningen av KAROF och SAFR för tiotalet år sedan.  Tidigare -och sedan starten 1953- var föreningsnamnet KAROF  Karlskrona.  Vår lokalavdelning hade och har huvudsakligen medlemmar från det år 2000 avvecklade KA-regementet (KA 2), men i dag har vi även officerare från både flyg och flotta i medlemskadern.  De flesta av medlemmarna är reservofficerare, men även flera f.d. yrkesofficerare finns i föreningen, som har cirka 70 medlemmar (varav flera hedersmedlemmar – f.
d. förbandschefer och veteranofficerare).

Genom vårt "moderregemente" KA 2, så bär vi med oss lite traditioner från både gamla Marinregementet och småländska rytteriförband – detta genom "gamla" I 7 (Kungl. Karlskrona Grenadjärregemente  /1902-1928).  Regementet och en bataljon ur I 11 (I 11 K) fanns i de kaserner KA 2 övertog 1943 – KA 2 och "Karlskrona-infanteriet" nyttjade delvis samma övningsområden i Rosenholm, som på 80-talet blev nytt regementsområde för Karlskrona Kustartilleriregemente (i Karlskrona 1902-2000). Regementets färger var gult och rött (i likhet med I 11:s, I 7:s och även Smålands och Skånes färger).

Vår lokalavdelning försöker genomföra 3-4 aktiviteter varje termin (förbandsbesök, föreläsningar m m) – vi samverkar med Reservofficersföreningen Norra Skåne (RNS) liksom med Reservofficersföreningen i Skåne (RiS) och Reservofficersföreningen i Helsingborg m fl försvarsföreningar. Under tiotalet år har vi även haft ett nära utbyte med den polska Reservofficersfederationen i Gdynia-Gdansk-området liksom med reservofficerskåren i Kaliningrad.

Vår styrelse består av officerare från Amfibiekåren och armén – ordförande sedan ett antal år är Ulf Sjöberg,  Åhus och Hällevik.

Kontaktperson Postadress     E-post

Mj Ulf Sjöberg
Ordförande

SVEROF Blekinge
C/o mj Ulf Sjöberg
Skalbaggevägen 2
296 33 Åhus

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Besöksadress
Kansli
Telefon

Hällevikslägret
Major Sjöbergs väg
294 95 Sölvesborg

Telefon:044-248825
Mobiltelefon:0709-248825

Bankgiro

665-9445

 

Medlemsavgift

100:-

 

Egen hemsida

saknas

 

Adress:

SVEROF
Karlavägen 65, 2 tr
114 49 STOCKHOLM

Besökstider:

Skicka mail för att avtala tid.

Kontakt:

Kanslichef / förbundssekreterare
Kn Jan Kvernby