Nyheter

Försvarsutbildarnas (FöUtb) höstkonferens är nu över och många positiva intryck och ärenden har avhandlats. Konferensen började fredag 27:e oktober och slutade söndag 29:e oktober.

Fredagen inleddes med dialog mellan Överstyrelsen (ÖS) och de rikstäckande förbunden. Därefter var det information från försvarsutbildarnas kansli och ÖS. Kvällen avslutades med föredrag om "Rysslands utveckling"

Lördagen inleddes med C HKV FRIV Stefan Hallén som redovisade avdelningens arbete. Detta följdes av ett föredrag av PSYOPS-förbundet om "Påverkansoperationer". Därefter genomfördes information om kurs i "Överlevnad". Efter förmiddagens information och lunch vidtog workshop med sju (7) olika stationer med bl.a. "För Din säkerhet", "Sjukvård", "Marksäkerhetsorder", "FöUtb verksamhetsidé och förbundskort" etc. Kvällen avslutades med en trerätters middag.

Slutligen söndagen var det inledningsvis en återkoppling på gårdagens workshop. Därefter vidtog grupparbete om frågor rörande medlemsvård, rekrytering, behov av stöd m.m.

FöUtb1    FöUtb2
 Försvarsutbildarna informerar    Rysslands utveckling
FöUtb3
Påverkansoperationer från PSYOPS-förbundet

Sverof deltog med ordförande Magnus Konradsson och utbildningsansvarig Jonas Stålhandske Palovaara.
Många viktiga kontakter togs med bl.a. vår kontaktperson i ÖS Anders Gummesson. Vidare kunde vi identifiera instruktörsbehov m.m. som vi nu kommer att arbeta vidare med.

FöUtb4

Magnus Konradsson och
Jonas Stålhandske Palovaara

Vi tackar Försvarsutbildarna och personalen på Tylebäcks kursgård för väl ordnad konferens, god mat och logistik.

Nyheter

Kalender

Vinterkurs 2019
2019-03-03, söndag 08:00
Camp Ånn

Adress:

SVEROF
Karlavägen 65, 2 tr
114 49 STOCKHOLM

Besökstider:

Skicka mail för att avtala tid.

Kontakt:

Kanslichef / förbundssekreterare
Kn Jan Kvernby