//Efter Sverof förbundsstämma 2020-03-28

Efter Sverof förbundsstämma 2020-03-28

Sverofs förbundsstämma genomfördes under helgen på ett digitalt distansmöte. Delegater från lokalavdelningar från norr till söder deltog.

– Jag är glad och stolt över förtroendet att fortsatt få leda Sverof framåt, sade förbundsordförande Magnus Konradsson efter att mötet enhälligt beslutat om omval av styrelsen.

Sverofs nya styrelse består numera, förutom ordförande Magnus Konradsson, av Peter Winroth, vice ordförande, Jan Kvernby, förbundssekreterare, Magnus Andersson, förbundskassör samt ledamöterna Jonas Stålhandske Palovaara, Pierre Dicksson, Markus Z Widborg, Leif Herlitz, Carl Alterbeck och Jenny Harlin.

Tanken var egentligen att förbundsmötet skulle hållas i Uppsala, men på grund av den rådande pandemin tvingades man ändra planerna. Under parollen Reservofficerarna löser uppgiften beslöt Sverof att genomföra mötet på ett modernt och säkert sätt med digitala verktyg. Under det gångna året har det snart hundraåriga förbundet tagit stora steg för att modernisera kommunikation och arbetssätt varför ett digitalt möte låg i linje med inriktningen.

– Jag tycker att det gick riktigt bra efter omständigheterna, säger Magnus Konradsson.

Under mötet diskuterades bland annat förbundets ekonomi, stadgeändringar, bidrag till lokalföreningar samt utveckling av gemensamt administrativt stöd och hemsida.

– Förhoppningsvis kan vi ordna ett fysiskt möte, ett ordföranderåd, i höst. Förutsatt att samhället kan återgå till det normala, säger Magnus Konradsson.

Under det närmaste året kommer Sverof att fokusera på att nå ut till fler reservofficerare med målet att stötta Försvarsmakten i rekrytering.

– Försvarsmakten måste tillväxa, och jag är övertygad om att vi kan hjälpa till på det området. Ju fler som kan samlas inom Sverof, desto bättre är det. Jag vill därför uppmana alla att tipsa kollegor som inte redan är medlemmar att bli det, säger Magnus Konradsson.

By | 2020-04-02T13:45:02+00:00 april 2nd, 2020|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment