//Bengt Andersson ny rådgivare till Sverof

Bengt Andersson ny rådgivare till Sverof

Foto: Privat

Genmj (M) Bengt Andersson har tackat ja till uppdraget som senior rådgivare till Sverofs styrelse.

  • ­Jag blev väldigt hedrad av att få frågan. Med min bakgrund tror jag att jag kan bidra med perspektiv från andra håll, bland annat hur man skulle se på frågor från Högkvarterets sida säger Bengt Andersson.

Bengt Andersson har lång erfarenhet från olika operativa uppdrag. Ursprungligen är han rörlig kustartillerist, men var projektsekreteraren som var med att utveckla amfibiesystemet från 1985 och framåt.  Han var operativ chef för den nordiska stridsgruppen NBG i två omgångar, övningsledare för Viking 99 samt Aurora 17 och inledningen av arbetet med Aurora 20. Bland mycket, mycket annat.

Numera delar han livet som pensionär och ordförande i Sjöofficerssällskapet med anställningen som reservofficer. Han deltar i arbetet med att utveckla Försvarsmaktens chefer i ledarskap och arbetar som övningsledare för Högkvarterets ledningsövningar.

Hur ser du på reservofficerens roll?

– Tack vare reservofficerssystemet får Försvarsmakten in väldigt välutbildade människor, och det sker ett utbyte av kunskap mellan Försvarsmakten och exempelvis näringslivet, så att landets fulla potential utnyttjas, både den civila och den militära.

Vad blir nästa steg?

  • Att sätta mig ner tillsammans med Sverofs styrelse och diskutera samarbetsformerna.

Jenny Harlin

By | 2020-05-18T19:53:54+00:00 maj 18th, 2020|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment